Френското правителство повиши нивото на тревога в страната в петък след

...
Френското правителство повиши нивото на тревога в страната в петък след
Коментари Харесай

След нападението с нож Франция затяга мерките

Френското държавно управление увеличи равнището на паника в страната в петък след нападението с нож в гимназия в Северна Франция, което докара до един смъртен случай и пострадвания на други трима души, заяви Агенция Франс Прес.

Правителството разгласи решението след среща по сигурността с президента Еманюел Макрон.

Нивото на " незабавна офанзива ", наложено от решението, разрешава на управляващите да " обезпечат извънредно активизиране на запаси, само че също така да популяризират информация, която е евентуално да отбрани жителите в спешна обстановка ", съгласно уеб страницата на френското държавно управление.

Младеж извърши нахлуване с нож в учебно заведение във френския град Арас. Един преподавател е погубен, а други двама са тежко ранени. Това заяви френската BFM TV.

Нападателят е на към 20-годишна възраст от чеченски генезис, роден в Русия, и е арестуван. По първични данни той е вписан в регистъра на френската полиция за радикализирани лица. По неофициална информация той е някогашен възпитаник на гимназията, а при нападението крещял " Аллах Акбар ". Към момента полицията не може да удостовери тези данни.

Нападението е осъществено към 11 часа през днешния ден. Братът на младежа също е задържан, предава news.bg. 

Убитият преподавател е преподавал френски език. Намушкан и ранен е преподавател по спорт. Друг чиновник в образователното заведение е получил няколко прободни рани и също е в сериозно положение. Той е направил нападението в междучасие като първо е търсел учителя по история.

Припомняме, че през 2020 година учителят Самуел Пати беше обезглавен от чеченски младеж, който искаше да отмъсти за проявлението на карикатури, осмиващи пророка Мохамед по време на час по независимост на изложение.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР